15
mei

Vazen, je kunt er niet genoeg van hebben…

Inmiddels heb ik door de jaren heen een hele verzameling bij elkaar gesprokkeld, veel van glas maar ook witte, zwarte en grijze aardewerken vazen en een paar in een mooie kleur.

Er zitten een aantal mooie designeritems bij, maar de meeste vazen komen bij de Hema vandaan. Een tip als je een leuke vaas zoekt voor een mooie prijs. Vind je het niet erg om iets meer voor een vaas te betalen? Bekijk dan eens de collectie van HKliving, Muuto of Serax. Deze merken hebben prachtige vazen in verschillende vormen, materialen en kleuren. Er hangt een prijskaartje aan, maar dan heb je ook een mooi designstuk in huis.

Vazen van glas zijn super handig. Ze zijn neutraal, passen in elk interieur en je hebt ze in allerlei soorten en maten. Een grote vaas met een mooi veldboeket of juist meerdere kleine vaasjes bij elkaar waarin je verschillende bloemen met elkaar combineert. Je kunt er alle kanten mee op.

Voor ons interieur hebben we gekozen voor rustige, natuurlijke kleuren en materialen. Door middel van accessoires in de vorm van kussens, plaids, kandelaars en vazen breng ik kleur in de woonkamer.

In de herfst kies ik voor kussens en plaids in goudgele stoffen. Een vaas in die mooie warme tint met een herfstboeket geeft extra sfeer. Ieder jaar koop ik in de herfst een hele grote tak met rode besjes, die zet ik in mijn grootste glazen vaas. Daar hebben we plezier van tot en met december!


In december worden trouwens de goudgele accessoires vervangen voor grijs/ groene kleuren. Dit geeft rust en past meer bij de winter. Mijn favoriete vaas is dan een donker groen glazen vaas van HKliving.

In de lente en de zomer ruil ik de winterse accessoires in voor frisse items in lichte tinten. Ook koop ik dan graag wat losse bloemen voor in een hoge glazen vaas met een smalle hals. Bijvoorbeeld uienbollen of ridderspoor.

In de nazomer hebben we een pluktuin ontdekt met o.a. Dahlia’s in allerlei kleuren en maten, echt geweldig om een groot boeket zelf te plukken!!

Mijn laatste aankoop is een grijze vaas van de Hema. In het voorjaar gevuld met magnoliatakken uit eigen tuin, maar ook een paar bloemen met lange stelen staan er prachtig in. De witte vaas van HKliving heb ik in een mooie woonwinkel in Zwolle gekocht. Echt een aanwinst!

En de zwarte vaas van Serax is super, die heb ik in december besteld bij Wonen met lef. Een paar takken gemengd met wat bloemen in deze vaas staan erg mooi.