09
okt

Zo kies jij het perfecte vloerkleed

De zomer ligt inmiddels achter ons. De dagen worden korter, buiten wordt het kouder; tijd voor een beetje warmte in huis! Met een mooi vloerkleed kun je jouw interieur net dat beetje extra warmte geven.

Wat doet een vloerkleed met je interieur?
Met een vloerkleed creëer je niet alleen warmte en sfeer in huis, het zorgt ook voor een betere akoestiek. Is de akoestiek bij jou thuis nog niet naar wens en heb je nog geen vloerkleed? Dan weet je wat je te doen staat! Je zult versteld staan van het effect.

Met een vloerkleed kun je ook bepaalde delen in huis accentueren. Neem bijvoorbeeld de zithoek. Je kunt kiezen voor een groot kleed waarop je je bank, fauteuil en bijzettafeltjes plaatst. Het kleed zorgt voor de verbindende factor. Hierdoor creëer je als het ware een soort eiland. Dit geeft een rustig en comfortabel gevoel.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een vloerkleed?
Als je een (nieuw) vloerkleed gaat uitzoeken, zijn er een paar factoren waar je rekening mee moet houden. Denk allereerst na over de ruimte waarin je het kleed wilt plaatsen. Zoek je een kleed voor in de woonkamer of juist voor in de slaapkamer zodat je niet op die koude vloer hoeft te stappen als je net uit bed komt. Denk ook goed na over de vorm van het kleed en hoe dit tot zijn recht komt in de desbetreffende ruimte. Een rond kleed is vaak een prima optie in de slaapkamer wanneer je het kleed aan het voeteneind en één zijkant laat uitsteken.

De maat van een vloerkleed speelt ook een belangrijke rol. Zo kan een te groot kleed de ruimte kleiner doen lijken. Een te klein vloerkleed kan juist weer verloren gaan in de ruimte. Ook niet onbelangrijk bij het uitzoeken van een nieuw vloerkleed is de kleur. Hoe combineert het vloerkleed met de vloer en past de kleur van het kleed bij de rest van het interieur? Als laatst kun je de overweging maken of jouw favoriete kleed ook praktisch is. Plaats je het kleed in de eethoek of heb je kleine kinderen, dan is het verstandig om voor een laagpolig vloerkleed te gaan.